söndag, september 12, 2010

det ligger i luften....

..Hösten tänker jag på då. Från mitt fönster ser jag hur björkarna sakta byter färg, och kommer på mig själv med att faktiskt gilla det! Innan det blir för mörkt och grått så är hösten riktigt mysig, särskilt om solen skiner. Det gör den tyvärr inte här idag dock.
Helgen har varit lugn och skön. Igår var jag och de två yngsta i simhallen och badade. Det tog på krafterna tydligen, för A somnade stående vid soffan när han mumsade lördagsgodis :-)

Idag har vi hunnit med en liten shoppingrunda. Jag tvättade sönder Simons skolkalender iveckan, så jag var på Åhlens och köpte en ny. Köpte även anteckningsböcker till skolbarnen för rättstavnings läxor och glosövning. Men den främsta anledning till att vi hängde på låset när affärerna öppnade var för att köpa ny kattsand. Vi har kört med kristallsand istället för traditionell klumpbildande sand, och det fungerar verkligen kanon. Men den är ganska dyr i jämförelse, så vi provade att byta till vanlig sand för en vecka sedan. Men jag insåg snabbt att jag mer än gärna betalar de extra kronorna för kristallerna om jag slipper rensa lådan flera gånger om dagen, slipper kattsand överallt och slipper den hemsak doften (jag tycker att sanden i sig luktar apa)
Så nu är ordningen återställd och lådan påfylld med kristaller igen :D


Jag har precis tagit ut en kladdkaka ur ugnen, ett LCHF-recept som systeryster tipsade om häromdagen. nu återstår att se om den verkligen är så god som hon påstår.

Kladdkaka á la LCHF
100 g mörk choklad (valfri)

100 g osaltat smör

2 ägg

Vaniljstång (om man vill)

1 msk kakao



Smält smör och choklad ihop.

Vispa äggen fluffiga.

Häll ner chokladsmeten i äggen.

Tillsätt innanmätet av vaniljstången och kakaon.

Häll i form. (Jag hackade även mörk choklad grovt och strödde över kakan, då får man härliga hårda bitar av choklad sen)

Grädda 6 minuter i ungen på 200 grader.

Ställ ut kakan i snön eller in i kylen.

Den är god att äta varm när den har svalnat lite men allra bäst är den när den stått ett par timmar i kyla.

Servera med mycket grädde!

Inga kommentarer: